Δευτ - Παρ09:00 - 17:00ΡΑΝΤΕΒΟΥ6981093005

Παθήσεις προστάτη

Οι άνδρες άνω των 50 ετών πρέπει να κάνουν τακτικά προληπτικές εξετάσεις για να διασφαλίσουν την καλύτερη υγεία του προστάτη και να είναι ενημερωμένοι για τις παθήσεις που υπάρχουν

Παθήσεις προστάτη

Title:

Description:

Παθήσεις προστάτη

Οι άνδρες άνω των 50 ετών πρέπει να κάνουν τακτικά προληπτικές εξετάσεις για να διασφαλίσουν την καλύτερη υγεία του προστάτη και να είναι ενημερωμένοι για τις παθήσεις που υπάρχουν

Οι άνδρες άνω των 50 ετών πρέπει να κάνουν τακτικά προληπτικές εξετάσεις για να διασφαλίσουν την καλύτερη υγεία του προστάτη και να είναι ενημερωμένοι για τις παθήσεις που υπάρχουν. Τα προβλήματα υγείας του προστάτη είναι ο καρκίνος του προστάτη και ο διογκωμένος προστάτης, εξαιτίας καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη ή προστατίτιδας.

 

Καλοήθης υπερπλασία

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη επιδρά αρνητικά στην ποιότητα ζωής και στη σεξουαλική υγεία των ανδρών, αν και τις περισσότερες φορές δεν είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για την υγεία τους. Συνήθως οι άνδρες νιώθουν επείγουσα ανάγκη για ούρηση, δυσκολία στην ούρηση, ενώ μπορεί ακόμη να έχουν συχνή ούρηση τη νύχτα, διακεκομμένη ούρηση, ούρηση σε σταγόνες και ακράτεια ούρων.

 

Τρόποι αντιμετώπισης

Για τη μείωση των συμπτωμάτων της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη προτείνονται οι ακόλουθες λύσεις:

  • Κατανάλωση νερού και τσαγιού (χωρίς καφεΐνη)
  • Απώλεια βάρους και σωματική άσκηση (βοηθάει και στην ανακούφιση της προστατίτιδας, αλλά και στη μείωση εμφάνισης καρκίνου του προστάτη)
  • Τήρηση ειδικής διατροφής (πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα, λαχανικά, ρόδι, καρύδια, τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά, όπως ελιές, αβοκάντο, ξηροί καρποί κλπ.) και αποφυγή τροφίμων με ζάχαρη και κορεσμένα λίπη
  • Λήψη συμπληρωμάτων διατροφής (φυτικά εκχυλίσματα που βοηθούν στην αντιμετώπιση της συχνοουρίας, της δυσουρίας και της νυκτουρίας)
  • Μείωση άγχους

 

Συχνά οι άνδρες όταν έχουν άγχος σφίγγουν ακούσια τους μύες της πυελικής χώρας τους. Η χρόνια αυτή σύσφιξη μπορεί να προκαλέσει χρόνια προστατίτιδα. Σ’ αυτή την περίπτωση, η θεραπεία με αντιβιοτικά δεν αποδίδει πάντα, γι’ αυτό προτείνεται η μείωση του άγχους, καθώς και η αλλαγή της διατροφής και του τρόπου ζωής του άνδρα.

Οι παθήσεις του προστάτη δυστυχώς είναι αρκετά συχνές, γι’ αυτό κρίνεται αναγκαίο να γίνονται τακτικές επισκέψεις σε ουρολόγο, διότι το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν.  Όμως, με την έγκαιρη διάγνωση από ουρολόγο και την άμεση λήψη θεραπείας, οι παθήσεις είναι αντιμετωπίσιμες.

Category
services
Year

© 2022 Konstantinos Lentaris, All Rights Reserved.