1320X318 header kliniki LENTARIS

1320X318 header kliniki LENTARIS

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΑΠΛΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΚΤΟΜΗ

Η απλή προστατεκτομή είναι μια μέθοδος αντιμετώπισης της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη και ενδείκνυται σε περιπτώσεις που ο αδένας έχει όγκο άνω των 80-100 κυβικών εκατοστών με συνέπεια να παρατηρούνται συμπτώματα όπως συχνή ούρηση τη νύχτα, ανάγκη για συχνή και επείγουσα ούρηση την ημέρα, δυσκολία στην έναρξη ούρησης, διαρροή ούρων μετά την ούρηση κλπ.

Ο Χειρουργός-Ουρολόγος Δρ. Κωνσταντίνος Λεντάρης είναι εξειδικευμένος στη ρομποτική χειρουργική και διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε επεμβάσεις ρομποτικής απλής προστατεκτομής.

Η απλή προστατεκτομή δεν συνιστά μέθοδο θεραπείας του καρκίνου του προστάτη και το PSA πρέπει να εξακολουθεί να ελέγχεται τακτικά. Η απλή προστατεκτομή ενδείκνυται σε περιπτώσεις που ο αδένας έχει όγκο άνω των 80-100 κυβικών εκατοστών και οι εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας (διουρηθρικές παρεμβάσεις TURPκαι TURRIS, εκπυρήνωση με λέιζερholmium (HoLEP), εξάχνωση με υδρατμούς Rezum) δεν αναμένεται να έχουν καλά αποτελέσματα.

Διαδικασία Ρομποτικής Απλής Προστατεκτομής

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Λεντάρης πλοηγεί τους ειδικούς ρομποτικούς βραχίονες με τη βοήθεια ενός υπολογιστή που προσομοιώνει τις κινήσεις του χειρουργού. Μέσω της τρισδιάστατης απεικόνισης υψηλής ευκρίνειας και της ψηφιακής μεγέθυνσης του χειρουργικού πεδίου, ο χειρουργός λειτουργεί σαν να βρίσκεται μέσα στο σώμα του ασθενούς. Η απαράμιλλη ακρίβεια, ευελιξία και σταθερότητα κινήσεων που προσφέρει το ρομποτικό σύστημα σε συνδυασμό με την μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση που διαθέτει ο Δρ. Κωνσταντίνος Λεντάρης στη συγκεκριμένη μέθοδο, του επιτρέπουν να προσεγγίσει τον προστάτη μέσω μικροσκοπικών οπών στο ύψος της ουροδόχου κύστης και να αφαιρέσει το εσωτερικό του.

Πλεονεκτήματα Ρομποτικής Απλής Προστατεκτομής

  • Αποφεύγονται οι μεγάλες τομές
  • Μικρότερη απώλεια αίματος, ώστε να αποφευχθεί η μετάγγιση
  • Σημαντικά μειωμένος κίνδυνος επιπλοκών, όπως συμφύσεις στην ουρήθρα
  • Μία μόνο ημέρα παραμονής στο νοσοκομείο
  • Μειωμένος χρόνος ανάρρωσης και επιστροφής στην καθημερινότητα

Πολυμέσα