1320X318 header kliniki LENTARIS

1320X318 header kliniki LENTARIS

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΠΥΕΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΝΕΦΡΟΥ

Στις περιπτώσεις απόφραξης ή στένωσης στη συμβολή μεταξύ του νεφρού και του ουρητήρα, δηλαδή του σωλήνα που παροχετεύει τα ούρα μέχρι την ουροδόχο κύστη συνίσταται η πυελοπλαστική επέμβαση για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Ο Χειρουργός-Ουρολόγος Δρ. Κωνσταντίνος Λεντάρης είναι εξειδικευμένος στη ρομποτική χειρουργική και διαθέτει σημαντική εμπειρία σε επεμβάσεις ρομποτικής πυελοπλαστικής.

Η ρομποτική πυελοπλαστική, μέθοδος την οποία εφαρμόζει ο Δρ. Κωνσταντίνος Λεντάρης, διασφαλίζει το βέλτιστο αποτέλεσμα, αποφεύγοντας την μεγάλη τομή, ελαχιστοποιώντας την ταλαιπωρία, τον πόνο, το χρόνο νοσηλείας και ανάρρωσης, καθώς και τον κίνδυνο επιπλοκών από το χειρουργείο.

Η αναβλητικότητα στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος μπορεί να επιφέρει σημαντικά προβλήματα στην υγεία του πάσχοντος, όπως πόνο, μολύνσεις, υψηλή πίεση του αίματος, πέτρες στα νεφρά και επιδείνωση της νεφρικής λειτουργίας.

Διαδικασία Ρομποτικής Πυελοπλαστικής

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Λεντάρης πλοηγεί τους ειδικούς ρομποτικούς βραχίονες με τη βοήθεια ενός υπολογιστή που προσομοιώνει τις κινήσεις του χειρουργού. Μέσω της τρισδιάστατης απεικόνισης υψηλής ευκρίνειας και της ψηφιακής μεγέθυνσης του χειρουργικού πεδίου, ο χειρουργός λειτουργεί σαν να βρίσκεται μέσα στο σώμα του ασθενούς. Η απαράμιλλη ακρίβεια, ευελιξία και σταθερότητα κινήσεων που προσφέρει το ρομποτικό σύστημα σε συνδυασμό με την μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση που διαθέτει ο Δρ. Κωνσταντίνος Λεντάρης στη συγκεκριμένη μέθοδο, καθιστούν την ρομποτική πυελοπλαστική την ιδανική χειρουργική αντιμετώπιση της στένωσης/απόφραξης της πυελοουρητικής συμβολής.

Πλεονεκτήματα Ρομποτικής Πυελοπλαστικής

  • Αποφεύγονται οι μεγάλες τομές
  • Σχεδόν μηδενική απώλεια αίματος, ώστε να μην χρειαστεί μετάγγιση
  • Μικρότερος πόνος και μειωμένη νοσηρότητα μετά το χειρουργείο
  • Μειωμένος χρόνος παραμονής στο νοσοκομείο
  • Μειωμένος χρόνος ανάρρωσης και επιστροφής στην καθημερινότητα
  • Καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα
  • Ελαχιστοποίηση κινδύνου πιθανών επιπλοκών από το χειρουργείο