1320X318 header kliniki LENTARIS

1320X318 header kliniki LENTARIS

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΡΙΖΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΚΤΟΜΗ

Στις περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη μπορεί να χρειαστεί ριζική προστατεκτομή, δηλαδή χειρουργική επέμβαση για την πλήρη αφαίρεση του προστάτη, των σπερματοδόχων κύστεων και σε ορισμένες περιπτώσεις των λεμφαδένων της πυέλου.

Ο Χειρουργός-Ουρολόγος Δρ. Κωνσταντίνος Λεντάρης είναι εξειδικευμένος στη ρομποτική χειρουργική και διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε επεμβάσεις ρομποτικής ριζικής προστατεκτομής.

Η ρομποτική ριζική προστατεκτομή, μέθοδος την οποία εφαρμόζει ο Δρ. Κωνσταντίνος Λεντάρης, διασφαλίζει το βέλτιστο ογκολογικό αποτέλεσμα, ελαχιστοποιώντας την ταλαιπωρία, τον πόνο, το χρόνο νοσηλείας και ανάρρωσης, καθώς και τον κίνδυνο επιπλοκών από το χειρουργείο.

Επίσης, η ρομποτική ριζική προστατεκτομή επιτρέπει τον βέλτιστο διαχωρισμό αγγείων-νεύρων κατά την επέμβαση με στόχο τη διάσωση των νεύρων που είναι κρίσιμα τόσο για τη διατήρηση της στυτικής ικανότητας του πέους, όπως και τον βέλτιστο διαχωρισμό προστάτη-ουρήθρας που αυξάνει τις πιθανότητες έγκαιρης επιστροφής του ελέγχου των ούρων.

Διαδικασία Ρομποτικής Ριζικής Προστατεκτομής

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Λεντάρης πλοηγεί τους ειδικούς ρομποτικούς βραχίονες με τη βοήθεια ενός υπολογιστή που προσομοιώνει τις κινήσεις του χειρουργού. Μέσω της τρισδιάστατης απεικόνισης υψηλής ευκρίνειας και της ψηφιακής μεγέθυνσης του χειρουργικού πεδίου, ο χειρουργός λειτουργεί σαν να βρίσκεται μέσα στο σώμα του ασθενούς. Η απαράμιλλη ακρίβεια, ευελιξία και σταθερότητα κινήσεων που προσφέρει το ρομποτικό σύστημα σε συνδυασμό με την μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση που διαθέτει ο Δρ. Κωνσταντίνος Λεντάρης στη συγκεκριμένη μέθοδο, καθιστούν την ρομποτική ριζική προστατεκτομή την ιδανική χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη.

Πλεονεκτήματα Ρομποτικής Ριζικής Προστατεκτομής

  • Βέλτιστος διαχωρισμός αγγείων-νεύρων κατά την επέμβαση με στόχο τη διάσωση των νεύρων
  • Αποφεύγονται οι μεγάλες τομές
  • Μικρότερη απώλεια αίματος, ώστε να αποφευχθεί η μετάγγιση
  • Μικρότερος πόνος και μειωμένη νοσηρότητα μετά το χειρουργείο
  • Μειωμένος χρόνος παραμονής στο νοσοκομείο
  • Μειωμένος χρόνος ανάρρωσης και επιστροφής στην καθημερινότητα

Πολυμέσα