1320X318 header kliniki LENTARIS

1320X318 header kliniki LENTARIS

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΜΕΡΙΚΗ/ΟΛΙΚΗ ΝΕΦΡΕΚΤΟΜΗ

Ο Χειρουργός-Ουρολόγος Δρ. Κωνσταντίνος Λεντάρης είναι εξειδικευμένος στη ρομποτική χειρουργική και διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε επεμβάσεις ρομποτικής νεφρεκτομής, μερικής ή ολικής.

Στις περιπτώσεις εντοπισμού κακοήθους όγκου (συνήθως νεφροκυτταρικό καρκίνωμα) ή αδιευκρίνιστης μάζας η φύση της οποίας δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί (πχ ογκοκύττωμα) μπορεί να χρειαστεί μερική ή ολική νεφρεκτομή, δηλαδή χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση μέρους ή ολόκληρου του νεφρού.

Η ρομποτική νεφρεκτομή, μέθοδος την οποία εφαρμόζει ο Δρ. Κωνσταντίνος Λεντάρης, επιτρέπει την παρέμβαση υψηλής ακρίβειας στο προσβεβλημένο νεφρό, αυξάνοντας σημαντικά τα ποσοστά διάσωσης του νεφρού. Επιπλέον η ρομποτική νεφρεκτομή διασφαλίζει το βέλτιστο ογκολογικό αποτέλεσμα, ελαχιστοποιώντας την ταλαιπωρία, τον πόνο, το χρόνο νοσηλείας και ανάρρωσης, καθώς και τον κίνδυνο επιπλοκών από το χειρουργείο.

Διαδικασία Ρομποτικής Νεφρεκτομής

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Λεντάρης πλοηγεί τους ειδικούς ρομποτικούς βραχίονες με τη βοήθεια ενός υπολογιστή που προσομοιώνει τις κινήσεις του χειρουργού. Μέσω της τρισδιάστατης απεικόνισης υψηλής ευκρίνειας και της ψηφιακής μεγέθυνσης του χειρουργικού πεδίου, ο χειρουργός λειτουργεί σαν να βρίσκεται μέσα στο σώμα του ασθενούς. Η απαράμιλλη ακρίβεια, ευελιξία και σταθερότητα κινήσεων που προσφέρει το ρομποτικό σύστημα σε συνδυασμό με την μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση που διαθέτει ο Δρ. Κωνσταντίνος Λεντάρης στη συγκεκριμένη μέθοδο, καθιστούν την ρομποτική νεφρεκτομή την ιδανική χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου ή άλλων όγκων στα νεφρά.

Ειδικά για τα περιστατικά νεφρεκτομής η ρομποτική χειρουργική αντιμετώπιση μπορεί να αποτρέψει μια ολική νεφρεκτομή σε μερική χάρη στις τεχνικές δυνατότητες που παρέχει στον χειρουργό κατά την επέμβαση. Ενδεικτικά αναφέρουμε περιστατικό όπου ο Δρ. Κωνσταντίνος Λεντάρης πραγματοποίησε μερική νεφρεκτομή για την αφαίρεση όγκου 10.5 εκατοστών.

Πλεονεκτήματα Ρομποτικής Μερικής Νεφρεκτομής

 • Αποφεύγονται οι μεγάλες τομές
 • Σχεδόν μηδενική απώλεια αίματος, ώστε να μην χρειαστεί μετάγγιση
 • Μικρότερος πόνος και μειωμένη νοσηρότητα μετά το χειρουργείο
 • Μειωμένος χρόνος παραμονής στο νοσοκομείο
 • Μειωμένος χρόνος ανάρρωσης και επιστροφής στην καθημερινότητα
 • Καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα
 • Ελαχιστοποίηση κινδύνου πιθανών επιπλοκών από το χειρουργείο

Στην περίπτωση που δεν καταφέρουμε να αποφύγουμε την ολική νεφρεκτομή και πάλι η ρομποτική προσέγγιση προσφέρει σαφή πλεονεκτήματα καθώς:

 • Αποκλείεται η πιθανότητα τραυματισμού ή αφαίρεσης πλευρού, όπως στο συμβατικό χειρουργείο
 • Δεν κόβονται μύες αποφεύγοντας την πιθανότητα μετεγχειρητικής κήλης
 • Σχεδόν μηδενική απώλεια αίματος, ώστε να μην χρειαστεί μετάγγιση
 • Ταχύτερη ανάρρωση με επιστροφή στο σπίτι την επόμενη ημέρα

Πολυμέσα